måndag 29 juni 2020

Välkomstbrev åk 7


Hej och varmt välkomna till åk 7 på Mosstorpskolan ht 2020!

Första skoldagen
Första skoldagen är den 18:e augusti, och vi börjar kl. 08.20. Alla elever i åk 7 samlas i matsalen och går därifrån till hemklassrummen tillsammans med sina mentorer. Under dagen kommer vi att gå igenom mycket information, och även dela ut bl.a. skåpsnycklar och scheman. Vi kommer att fotografera eleverna, för internt bruk. Skoldagen den 18/8 slutar kl 11, ingen lunch serveras. Skolbussarna hem går i anslutning till skoldagens slut. 19/8 går eleverna enligt schema.
Skoltid
Eleverna på högstadiet börjar sina skoldagar kl. 08.20 och slutar 15.20 alla dagar utom onsdagar, då de slutar kl. 14.00.
Föräldramöte
Terminens föräldramöte kommer att hållas veckan efter skolstart, den 25:e augusti kl. 16.30 – 18.00. Vi börjar i matsalen med gemensam information och går sen till respektive hemklassrum. 
Utvecklingssamtal
Utvecklingssamtalen är planerade till vecka 37. Under den veckan kommer eleverna att sluta sina ordinarie lektioner kl. 11.30 för att möjliggöra samtalen som då hålls under eftermiddagen. Eleverna kommer då att ha hemstudiedag efter lunch, alternativt vara kvar på skolan och arbeta självständigt med sina uppgifter tillsammans med personal som inte har utvecklingssamtal. Samtalstider kommer att lämnas ut när terminen har börjat.
Bloggen
Mosstorpskolan har en blogg där information och nyheter läggs ut; mosstorpskolan.blogspot.com. Där kan man som vårdnadshavare prenumerera på inläggen som rör sitt barns klass. För att göra det; gå in på bloggen och klicka på ”Information till föräldrar om blogg”, där finns vidare instruktioner.

På bloggen finns också information om bl.a. sjukanmälan och kontaktuppgifter.
Det ska bli kul att lära känna er!
Hälsningar personalen i åk 7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar