onsdag 8 april 2020

Hej alla vårdnadshavare på Mosstorpskolan!

Hoppas ni mår bra och att era barn njuter av ett välförtjänt påsklov. 

Det har varit intensiva veckor på Mosstorpskolan med många personal sjuka. Jag har dock haft förmånen att ha många duktiga vikarier som ställer upp och en fantastisk ordinarie personalstyrka som förbereder lektioner hemifrån och stöttar såväl elever som vikarier via webb och telefon. Min upplevelse är att det har varit en väl fungerande skola trots manfall. Era barn har också visat på stort tålamod och acceptans för det ansträngda läget. De har tagit sitt ansvar och gjort det bästa efter situationen trots haltande gruppstorlek och nya ansikten att känna igen. Dock så vill jag be er om hjälp att påminna era barn om att vikten av att hålla ut hela lektionspass. Vi ser en ökad tendens att de vill gå lite tidigare från lektioner, främst på högstadiet men även i åk 6. Det är viktigt, om än mer nu, att vi håller de lektionstider som finns för att inte missa delarna av den viktiga undervisningen. 

Vi har än så länge inga riktlinjer om att stänga skolor men att vi förbereder för en ev. distansundervisning om det skulle bli direktivet. Vid det eventuella läget måste vi vara vid startlinjen och redo att kasta loss. Det underlättar då om alla elever har följt undervisningen på plats så mycket som möjligt. Det är nära läsårsslut och det stundar betyg.

Vi har sedan 2 veckor tillbaka en elevcoach i korridorerna för högstadiet. Vi kommer även att ha tillgång till honom tom v 16. Han heter Bengt och kommer från Bråvallagymnasiet där han arbetar som elevcoach i vanligt fall. Han hjälper oss genom att vara en närvarade vuxen under hela skoldagen, när alla lärare fokuserar på sin undervisning.

Jag har fått in olika frågor från några av er gällande matsalen och hur vi tänker. Förbudet om allmänna sammankomster med fler än 50 personer gäller inte skolan eller förskolan. Vi försöker dock hantera insläpp av elever i matsalen. Vi rekommenderar 5 st per gång men detta är beroende på hur personal hinner med att hantera detta. Det är flera klasser som äter samtidigt i matsalen. Vi har alltid handsprit står innan man tar maten och besticken, detta påminner vi även eleverna o varje dag. Att en god handhygien är ett måste! Ni får gärna också påminna era barn om detta och att respektera riktlinjerna och åtgärderna för matsalen med bland ät-tider och dyl.

I dags läget gör vi följande i matsalen:

•                        se till att det finns skolpersonal som ser till att det inte blir trängsel i köer, runt borden eller i andra utrymmen där skolan låter eleverna äta
•                          Salladsbuffén är ersatt med en varm eller kall grönsak/råkost/sallad
•                          Antalet rätter/tillbehör är minimerat
•                          Serveringsbesticken byts ut var 20:e minut
•                          Maten läggs upp i mindre kantiner
•                          Kökspersonalen byter arbetskläder ofta
•                          Serveringsdiskar torkas kontinuerligt under serveringen
•                          Borden torkas ofta
•                          Extra noggrann städning i lokalerna
•                          All kökspersonal påminns regelbundet om hygienreglerna


Sedan har jag fått information från vår utbildningsdirektör gällande en ev. permittering av personal och då gällande er själva som vårdnadshavare. Jag klipper in svaret här nedan.

Permittering – Vi har fått frågan hur man skall hantera fritidshemsplatsen om vårdnadshavare blivit permitterad.

Vad gäller kring mitt barns förskoleplats eller fritidshemsplats och barnomsorgsavgiften om jag är permitterad från mitt arbete?Du får behålla ditt barns plats i förskola eller fritidshem om du är permitterad. Om du är delvis permitterad ska du ändra ditt barns schema och din inkomst i e-tjänsten för förskola, fritidshem och grundskola. Om du är permitterad på heltid kan ditt barn vara på förskolan 15 timmar per vecka. Om du har ett barn som går på fritids kan ditt barn vara på fritids 8 timmar per vecka. Du ska inte ändra typ av plats i e-tjänsten men du behöver ändra ditt schema och din inkomst.

Denna information finns på kommunens externa hemsida. Den sidan uppdateras löpande av våra kommunikatörer.

Ta hand om er alla och passa på att njuta av det fina vårvädret som är på intåg.


Vänliga hälsningar

Jenny SajjadiRektor, Mosstorpskolan åk 4-6
Norrköpings kommun

Telefon: +4611151870

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar