tisdag 7 april 2020

Ändrade turer i kollektivtrafiken påverkar skolskjutsen


Hej

Det här är information till dig som vårdnadshavare med barn i grundskolan i Norrköpings kommun. Informationen berör resor till och från skolan som genomförs med hjälp av kollektivtrafik.

Med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19 kommer Östgötatrafiken från och med tisdagen den 14 april att göra förändringar i tidtabellen. Vissa turer kommer att ställas in och andra avgångar kommer att ändras. Förändringarna kan komma att påverka vissa elever som åker med kollektivtrafiken till skolan.

Därför uppmanar vi vårdnadshavare och elever som använder ordinarie linjetrafik för hela sin resa att inför första skoldagen efter påsklovet ”söka sin resa” i Östgötatrafikens reseplanerare. Detta för att få koll på när bussen, tåget eller spårvagnen går, för att eleven ska hinna i tid till skolan. Besök Östgötatrafikens hemsida för mer information: https://www.ostgotatrafiken.se/

Elever som åker skoltaxi eller skolbuss hela eller delar av sin resa kommer att kontaktas av kommunen om det blir några justeringar för deras resa.
Folkhälsomyndighetens råd att undvika trängsel gäller även i kollektivtrafik. Har du möjlighet att ta cykeln till skolan är det en bra idé just nu. Om du måste du åka kollektivtrafik - håll avstånd till andra passagerare. Känner du dig sjuk ska du stanna hemma.

Med vänliga hälsningar
Utbildningskontoret


Pdf-länk här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar