tisdag 28 januari 2020

Språkval i åk 5

Hej!
Nu är det dags för språkval i åk 5 inför åk 6. Jag har idag varit i båda klasserna och pratat om detta.
Eleverna väljer främst mellan franska, spanska och tyska. Språket de väljer läser de sen från åk 6 t.o.m. åk 9. Språkvalet sker på blanketten som eleverna har fått med sig idag.
Det är viktigt att man inte bara kryssar i det språk man önskar, utan skriver en 1:a vid det språk eleven önskar i förstahandsval och en 2:a vid det språk eleven önskar i andrahandsval.
Om språkgrupperna blir fulla, kommer platserna att lottas ut.
Blanketten ska lämnas till elevens mentor senast 14:e februari, alltså fredagen innan sportlovet.

Om eleven i nuläget knappt eller inte alls når målen för den ordinarie engelskan, så finns det  möjlighet att istället för något av de moderna språken, läsa förstärkt engelska. Detta riktar sig alltså till elever som inte klarar ytterligare ett språk, utan måste fokusera på engelskan.

Ännu ett alternativ är att välja teckenspråk. Om det är tillräckligt många i Norrköpings kommun som är intresserade av att läsa teckenspråk så kommer detta att anordnas i Norrköping, alltså inte på Mosstorpskolan eller Skärblacka.
Om man vill läsa förstärkt engelska eller teckenspråk så kryssar man, utöver sitt första - och andrahandsval, i rutan under, där det står "Önskar samtal om alternativa språkval". Då sker valet i samråd med mentor och/eller SYV.

Vid frågor eller funderingar, tveka inte att höra av er!
/Jennifer, jennifer.thorsell@norrkoping.se, 0730202044Inga kommentarer:

Skicka en kommentar