måndag 11 december 2017

Prova på-dagar i årskurs 9

Hej!
Idag och imorgon är jag ute i årskurs 9 och informerar om de kommande obligatoriska prova på-dagarna inför gymnasievalet. Nedan finns den information som jag delar ut till alla närvarande elever, det är bra om även vårdnadshavare tar del av detta;

För alla elever i årskurs 9 i Norrköpings kommun är det obligatoriskt att delta på minst 2 st. så kallade prova på-dagar inför gymnasievalet. Det innebär att ni elever hälsar på på olika gymnasieskolor och deltar på lektionerna som en vanlig elev i en klass på det program och inriktning som ni är intresserade av. Prova på-dagarna genomförs v 4-5 på förmiddagar och måste vara på olika program och/eller skolor.
Prova på-dagarnas syfte är att ni elever ska få så mycket information som möjligt om de program ni är intresserade av, och på så sätt känna er trygga inför ert val och inför skolstarten i höst. Under prova på-dagarna får ni en inblick i skoldagen, lektionerna, lärarnas arbete och skolmiljön, som är svårt att få fram på t.ex. öppet hus.

Prova på-dagar i annan kommun eller på skolor som inte finns med på nedanstående hemsida görs utöver dessa 2 obligatoriska tillfällen. Då får eleven prata med SYV-Jennifer, ta ledigt den aktuella dagen, och själv ta sig till gymnasieskolan i fråga.
Ni elever väljer 4 st. olika program på nedanstående hemsida i den ordning ni helst vill ha dem, d.v.s. förstahandsval, andrahandsval, tredjehandsval och fjärdehandsval, och därefter fördelas platserna efter att valperioden är slut.

Mosstorpskolan ordnar med resor till och från de olika gymnasieskolorna. Eleverna får lunch på den skola de provar på.

Instruktioner för elever:
Valperioden börjar måndag 11/12.
Gå in på www.tillarbetslivet.nu, (samma som när det var prao), välj att du är elev och hör till Norrköpings kommun. Logga sedan in med ditt e-nummer och lösenordet ”mosstorp”. Klicka sedan på ”Prova på-dagar” i menyn och följ därefter instruktionerna som visas på sidan. Du kan gå in på hemsidan och ändra dina val fram till 10/1.

Viktiga datum:
-        Mellan 11/12 - 10/1 kan du välja platser på tillarbetslivet.nu
-        Mellan 11/1 – 15/1 så kan Jennifer fortfarande göra ändringar i dina val, så kontakta henne vid behov
-        16/1 och framåt så kan du logga in på sidan och se vilka val som gick igenom och vilka dagar du ska ut på prova på.
-        Prova på-dagarna genomförs v4-5 (22/1 – 2/2)


Vid frågor och funderingar, välkomna att kontakta mig på jennifer.thorsell@norrkoping.se

/Jennifer, Studie- och yrkesvägledare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar