tisdag 5 januari 2016

God fortsättning på det nya året! Personalförstärkning sker...


Nu börjar snart vårterminen och skolan kommer redan på torsdag bli full av energi och rörelse. Jag måste medge att loven blir lite ödsliga i slutet. Det är också lite av charmen med att jobba i skolan, från den ena till den andra veckan blir det fullt ös och det är alltid så mysigt när skolan börjar efter ett lov.  På måndag när eleverna börjar kommer det sprida sig fnitter i korridorerna, ögonen glittrar och förväntansfulla barn/ ungdomar som har nya planer för nästa termin. Några har säkert inte träffas under lovet och det brukar kännas och höras att de har flera veckor att prata ikapp.
Jag har valt att lägga upp två inlägg, då de blir så himla långa. Då kan ni själva välja vad ni vill läsa först. Våra fina betyg eller om personalförstärkningar. Vad ni än väljer så kan jag nästan lova att ni kommer att bli glada och stolta över skolan och utvecklingen som sker.

 
Utökning av personal
Jag skriver det igen, Mosstorpskolan får så många bra personer som söker arbete här så fort en annons kommer ut. Det måste betyda något, eller hur?

Pernilla Eriksson har tagit tjänstledigt under vårterminen 2016 och vikarie för henne och mentor åk 9 blir Erik Pettersson. Han har arbetat på skolan till och från under sina studier. Erik har även jobbat med idrotten i olika ledaruppdrag. I klubben har han jobbat som ansvarig för mentorsprogram som ska sammanfoga ungdomarna med elitseniorerna samt haft olika ledaruppdrag för både Östergötlands (ÖOF) och Stockholms (StOF) orienteringsförbund. Under sina universitetsstudier har Eik drivit en elitidrottskarriär parallellt med studierna. Det har varit möjligt genom en speciell stipendie- och stöttningsgrupp vid universitetet. Erik beräknas bli klar med sina sista studier under 2016. Erik har tankar kring hur man kan skapa ett ämnesöverskridande samarbete med hemkunskap eller slöjd för att lägga mer fokus på hälsodelen respektive friluftsdelen av idrottsämnet. Så det går hand i handske med vad Roberts förstelärartjänst innebar vid tidigare skola. Läs vidare om Robert nedan.

Anna Taipalus har valt att sluta att arbeta som lärare och vi har ersättningsrekryterat hennes SO-del internt med Linn Dalvik som redan arbetar på skolan och eleverna känner.  Linn kommer också vara mentor åt åk 8 tillsammans med Veronica Cleverdal. Linn är legitimerad lärare. Linna arbetar 100 %.  Utöver SO delen kommer Linn att arbeta som resurs och stärka upp i åk 8 totalt sett så har vi utökat antal tjänster i åk åk 8 då även Jenny Enlund börjar på torsdag, som jag har beskrivit tidigare.
Den andra delen som är idrott och hälsa kommer vi ersättningsrekrytera med Robert Lindqvist. Robert är legitimerad lärare och idrott och hälsa samt inom SO. Han är även förestelärare.  Robert kommer arbeta 66 % på skolan. Han är aktiv idrottare själv och fystränare för Vita hästen. Han har tidigare arbetat som idrottslärare på Erlaskolan och driver idag företag där han bl.a. föreläser inom kost, prestation och hälsa. Robert är van och väldigt trygg att synliggöra lärandet så eleverna förstår vad han vill att de ska lära sig och därmed få möjlighet till en så hög bedömning som möjligt. Han tycker det är stimulerande att synliggöra vad det faktiskt är som eleverna ska utveckla för förmåga och vad det betyder i praktiken. Robert är van att ha en ledande roll i som lärare där han samordnat nätverk för att tillsammans bli bättre på det vi gör i den dagliga verksamheten, främst med ämneslärarfokus.
Därav kommer Linn att ersättas med en annan person som heter Alexandra Olsson. Alexandra har bl.a. arbetat med ungdomar mellan 13-21 år på fritidshem, på behandlingshem, inom LSS, LVU, upprätta och arbeta utefter IUP samt inom handikappomsorgen. Alexandra är bl.a. utbildad behandlingsassistent och har gått kurser inom social berättelser, tecken som stöd och utbildning. Alexandra kommer arbeta i åk 8.

Elin Billeson som har vikarierat hos oss under hösten har fått en visstidsanställning under våren för att stärka upp i åk 7B och vara ”extra vuxen i skolan” samt vara biblioteksassistent. Elin kommer närmast från Skogslottens ridskola och har också arbetat i Tyskland. Elin har en spännande utbildning i botten som ridlärare, där man också läser pedagogik. Elin har tidigare arbetat med barn och ungdomar på läger samt varit kursledare på Studiefrämjandet inom bl.a. film och fotografi. Elin kommer arbeta 100 %.
 
Anneli Berggren har sedan 1997 arbetat på olika sätt inom skola, hälsa och friskvård. Hon har bl.a. arbetat som fritidsledare och idrottslärare.  Anneli kommer att ta över Patriks externa uppdrag på Wijgård och därmed kommer Patrik ”hem” igen till Mosstorpskolan.  Patrik kommer fortsätta sitt uppdrag i åk 7 men även stärka upp i åk 9 under vårterminen. De tider som Anneli inte är på Wij gård kommer hon bli resurs i åk 5. Annelie kommer arbeta 50 %. På torsdag och fredag ska vi kartlägga och schemalägga hur och vad resurserna ska arbeta med i åk 5. Ni som har barn i åk 5 kommer få vidare information om detta från mentorerna. Vi har i åk 5 olika stödfunktioner till lärarna genom Soli, Solveig, Sevian och Anneli.


Jan Mårtensson kommer gå i pension under våren eller till sommaren. Så en fråga till er som läser, känner ni någon duktig lärare i musik som vill börja hos oss? Eller känner ni någon som vill jobba extra under våren för att stärka upp musiklektionerna?
 
Hälsningar Sofia Jardviken, rektor på Mosstorpskolan.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar